Wat kost een bruiloft? [onderzoek]

Eindelijk is je partner op zijn of haar knieën gegaan – en zei jij volmondig ‘ja, ik wil!’. Een onvergetelijke dag komt jullie tegemoet, fantastisch! Maar let op: stellen die elkaar binnenkort eeuwige trouw beloven, moeten daarvoor wel eerst diep in de buidel tasten. Hoezo, ‘love don’t cost a thing’, J.Lo? Wat kost een bruiloft nu precies?

Lees ook: Gratis trouwen: zo gaat dat in jouw gemeente en Tips voor een budgetbruiloft

Niet schrikken, maar gemiddeld zijn bruidsparen 14.303 euro kwijt aan trouwlocatie, ringen, fotograaf en al het andere dat nodig is voor de mooiste dag van je leven. Dat zochten RTL Nieuws en Trouwplannen.nl uit. De prijzen van een huwelijk verschillen overigens per gemeente. Wat kost een bruiloft in jouw gemeente? Check dat hier.

Dit kost een trouwjurk

Waar al die centen waar je zo hard voor werkte dan aan op gaan? Dit zijn de gemiddelde kosten voor de belangrijkste benodigdheden voor jullie trouwerij:

  • Locatie: 1831 euro
  • Trouwjurk: 1381 euro
  • Trouwpak: 736 euro
  • Ringen: 994 euro
  • Fotograaf: 1145 euro
  • Bruidstaart: 217 euro
  • Eten & drinken: 3190 euro

bruiloft kosten

Gratis trouwen

En? Valt het je mee of tegen? Ach, bedenk wel: trouwen doe je (als het goed is) maar één keer in je leven. Daarbij maakt een huwelijk vaak minstens net zoveel indruk als een mooie, verre reis. De wedding journey duurt daarbij levenslang: een ‘normale’ vakantie vaak maar een week of drie. Geen paniek: als je op tijd begint met sparen én een envelopje op je trouwkaart zet, kun jij straks volop genieten van De Grote Dag!

En voor iedereen die toch liever zijn spaargeld opzij zet voor een reis of kinderwens: je kunt altijd nog voor een budgetbruiloft gaan – of zelfs gratis trouwen.

Meer trouwinspiratie vind je op Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s