Trouwlocaties: 6 x de beste van Europa

Je trouwt – als het goed is – maar een keer in je leven. En als je het dan doet, dan doe je het goed. Voor wie al plannen had de bruiloft buiten Nederland te laten plaatsvinden, maar nog inspiratie zoekt voor perfecte locaties in Europa: enkele suggesties van de redactie voor de beste trouwlocaties van ons continent.

Lees ook: De beste trouwlocaties ter wereld en De beste trouwlocaties van Nederland

Let op! Voor elke trouwlocatie gelden bepaalde regels en voorwaarden. Check deze eerst, zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

1. Romantisch Toscane

Toscane is misschien wel een van de populairste trouwlocaties van Europa. En terecht, want de regio in het hartje Italië kent diverse indrukwekkende villa’s, omringd door de mooiste bloemen en meest romantische omgevingen voor de fotoshoot. Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de kwaliteit van de typische hapjes en drankjes uit deze streek. Geef je je geliefde hier het ja-woord, dan is de kans groot dat je daarbij kunt genieten van een droomuitzicht. Sfeervol, adembenemend en sprookjesachtig zijn de kernwoorden van jouw bruiloft in Toscane.

2. Intiem Noorwegen

Daar waar de ware romanticus voor Toscane kiest als trouwlocatie, geven echte avonturiers elkaar het ja-woord in een iets koeler gebied: Noorwegen, al uitkijkend op de fjorden. Rendieren, houten kerken en trouwfoto’s in de parelwitte sneeuw zorgen gegarandeerd voor een onvergetelijke dag, evenals het wonderlijke Noorderlicht dat je met je kersverse man of vrouw kunt gaan zien. Als kers op de taart slaap je bijvoorbeeld in een van de unieke ijshotels.

trouwlocaties Noorwegen trouwen

3. Traditioneel Griekenland

Niet alleen staan de Grieken te boek als extreem vriendelijk volk, het land kent ook een berg aan culturele bezienswaardigheden die je huwelijk in dit land memorabel maken. En wat dacht je van de uitgestrekte stranden, pittoreske dorpjes en indrukwekkende bergen? Als dat geen onvergetelijke ervaringen oplevert… Mijn suggesties? Kefalonia met zijn kleurrijke tuinen, Rhodos met zijn indrukwekkende kasteelruïnes en Kreta, voor iedereen die wel van een goed feestje houdt (want daar weten ze op dit eiland alles van).

greece wedding santorini

4. Authentiek Zwitserland

Ook de Zwitserse Alpen staan bekend als ingrediënt voor een perfecte trouwlocatie. En terecht, want zowel zomers als in de winter creëren de bergen in dit land een paradijselijk sfeertje. In plaats van een traditionele bruidstaart kun je ook kiezen voor een buffet van Zwitserse kazen en worstjes. Beleef het hoogtepunt als jullie elkaar op een van de indrukwekkende bergtoppen (soms wel 2000 meter hoog!) van het land het ja-woord geven tussen de ‘gemütlich’ klingelende koeienbellen en kies een van de knusse lodges als intieme plek voor het bruiloftsfeest. Waarbij je natuurlijk danst op traditionele Zwitserse muziek!

5. Sprookjesachtig Malta

De Maltese eilanden zijn niet voor niets een populaire bestemming onder liefdeskoppels die elkaar eeuwige trouw willen beloven. Helemaal niet als je houdt van uitgebreide ceremonies en grootste feesten. Er is een enorme variëteit aan mogelijkheden – van sjiek diner tot cocktailparty – en ook is de keuze wat betreft locaties reuze. Ga je bijvoorbeeld voor een boerderij, een kerkelijke ceremonie, of kies je toch liever voor een van de gigantische barokpaleizen met ruime paleistuin voor al je dierbaren? Ook over de catering hoef je je niet druk te maken: daar hebben ze in Malta wel kaas van gegeten.

6. Rustiek Schotland

Houd je het graag dicht bij huis, maar zoek je toch een unieke plek om elkaar de eeuwige trouw te beloven? Historische kastelen, forten en ruïnes, gemoedelijke boerderijen en intieme eilandjes: Schotland has got it all. En ook over het transport naar de meest bijzondere trouwlocaties hoef je je geen zorgen te maken: kiezen doe je bijvoorbeeld uit een historisch Schots schip, paard en wagen (hoe romantisch!), een vintage bus, stoomtrein, helikopter, of je pakt gewoon de luchtballon. Het is jullie feestje!

trouwlocaties Schotland trouwen

Suggesties voor bijzondere trouwlocaties in Europa toe te voegen? Bijvoorbeeld omdat je er ooit zelf de mooiste dag van je leven beleefde? Laat ze achter in de reacties of mail naar weddingbywen@gmail.com!

Meer trouwinspiratie vind je op Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s