Budgetbruiloft? 5 tips om te besparen op je huwelijk

Tenzij je op maandagochtend voor het altaar verschijnt, moet er een flink gespekt spaarvarken sneuvelen bij het vormgeven van een gemiddeld huwelijk. Gelukkig zijn er genoeg manieren om die Grote Dag met een iets beperkter budget even geslaagd te maken.

Lees ook: Gratis trouwen: zo gaat dat in jouw gemeente en Dit kost de gemiddelde bruiloft

Tip 1: vintage outfits

Een bruidsjurk uitkiezen is voor veel vrouwen een van de hoogtepunten van de huwelijksvoorbereidingen.. en vervolgens verdwijnt het pronkstuk na gebruik voorgoed in de kast. Eigenlijk best zonde van de investering, toch? Geen nood: online vind je tegenwoordig tal van schitterende tweedehands, degelijk geprijsde bruidsjurken. Zo goed als nieuw, want ze zijn immers maar een keer gedragen. Een mooie, duurzame manier (hier meer opties) om te besparen op je outfit. Geldt natuurlijk ook voor de bruidegom. En andersom geeft het een goed gevoel na jouw eigen D-Day een ander blij te maken met jouw trouwjurk.

wedding dress vintage

Tip 2: vervoer

Leuk natuurlijk, zo’n limousine, maar een beetje over de top is het wel, toch? Wie een trouwlocatie dicht bij huis uitzoekt, kan er ook voor kiezen de fiets of – misschien wel zo makkelijk met een langere trouwjurk – de benenwagen te nemen. In andere gevallen is een normale auto ook een prima optie. Het gaat uiteindelijk om het bruidspaar, en niet om het vervoersmiddel.

Tip 3: kort maar krachtig

Hoezo, bruiloften beslaan altijd een hele dag? Welnee. Plan de ceremonie aan het eind van de middag, met aansluitend het diner en feest en je bezuinigt al op de bruidstaart, borrel én een complete vrije dag voor de avondgasten.

Tip 4: klein maar fijn

De gastenlijst samenstellen is over het algemeen niet een van de favoriete klusjes van het aanstaand echtpaar en hun ceremoniemeester. De oplossing: houd de bruiloft intiem door bijvoorbeeld maximaal dertig man uit te nodigen. Zo is die gastenlijst in no-time samengesteld. Bijkomend voordeel: een riante besparing op het budget.

bruiloft gasten

Tip 5: beperkt menu

Grote kans dat niet iedereen trek heeft in hetzelfde diner. De een lust geen vis, de ander eet uit principe geen vlees en een derde is allergisch voor gluten. Waarom niet de gasten op voorhand vragen wat ze zouden willen eten en op basis daarvan drie basismenu’s samenstellen? Op die manier hoeft het bruidspaar geen, of in elk geval minder eten weg te gooien. Dat geeft meer financiële ruimte om de genodigden een extra drankje aan te kunnen bieden.

Het lijstje aanvullen? Doe dat via de comments hieronder of mail naar weddingbywen@gmail.com.

Meer trouwinspiratie vind je op Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s