Trouwen met een collega: deze beroepen trekken elkaar aan (en deze niet) [onderzoek]

Een op de vijf werknemers heeft wel eens seks gehad met een collega, zo meldde Viva onlangs. Maar hoeveel procent van hen bevalt dat eigenlijk zó goed dat ze uiteindelijk voor het altaar eindigen? 

Lees ook: Waarom je niet moet trouwen met een barmanNederlanders trouwen minder vaak en Waarom niet trouwen op Valentijnsdag

Piloten en stewardessen & CEO’s en secretaresses

Piloten geven het ja-woord minder vaak aan stewardessen dan we denken, en mannelijke CEO’s stappen – geheel naar verwachting – nog regelmatig in het huwelijksbootje met hun secretaresse. Dat zijn slechts enkele van de conclusies uit cijfers van het Amerikaanse Census Bureau, dat de volkstelling in het land in de gaten houdt. Wat weten we nog meer?

Liefde gaat door de maag

Een opvallende bevinding als je deze interactieve kaart erbij pakt, is dat basis- of middelbare schooldocenten het vaakst met elkaar trouwen. Al zijn leraressen ook geliefd bij bijvoorbeeld politieagenten, boeren en financieel analisten.

Onder mannelijke chefkoks is de trend te zien dat zij het vaakst de ring aan de vinger van een serveerster schuiven. Voor vrouwelijke chefs geldt dat hun mannelijke kokscollega’s geliefde trouwpartners zijn.

Opvallende combinaties

Een opvallende huwelijkscombinatie vormen de vrouwelijke dansers met de mannelijke lassers. Buschauffeurs trouwen nogal eens met kappers/kapsters of vrachtwagenchauffeurs. Deze laatste groep is overigens ook favoriet trouwmateriaal van apothekersassistenten, die ook graag schrijvers en managers in de breedste zin van het woord de eeuwige trouw beloven.

Welk soort vaklui trekt het liefst mensen uit jouw beroepsgroep aan? Check het hier.

Meer trouwinspiratie vind je op Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s