Trouwlocaties: 5 x de beste van Nederland

Grote kans dat je vroeger al droomde van jouw ultieme bruiloft – en dus ook van de meest romantische trouwlocatie. Het strand, het lokale partycentrum, of in het restaurant waar jullie de eerste date hadden bijvoorbeeld. Maar er zijn in Nederland nog veel meer bijzondere trouwlocaties te noemen die jouw trouwerij memorabel maken. Tips van de redactie!

Lees ook: De beste trouwlocaties ter wereld en De beste trouwlocaties van Europa

Let op! Voor elke trouwlocatie gelden bepaalde regels en voorwaarden. Check deze eerst, zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

1. Trouwen op een boot

Nederland is een waterland, en het is dan ook niet meer dan logisch dat er diverse unieke trouwlocaties op het water bestaan om uit te kiezen. Er is voor ieder wat wils: een klassiek zeilschip of knusse grachtenboot bijvoorbeeld, of trouw je liever op een echt partyjacht? Natuurlijk ga je tijdens de fotoshoot in elk geval voor de ‘Titanic-pose’. Voor de avontuurlijke, creatieve trouwstellen bij wie ‘zeeziekte’ niet in het woordenboek staat. Tijd om een nieuwe koers te varen met jouw verloofde!

2. Trouwen in een kasteel

De garantie voor een sprookjesachtig huwelijk! Arriveer überromantisch per paard en wagen, maak foto’s alsof je even terug in de tijd bent in een authentieke entourage, en plof na de memorabele, maar drukke dag neer in het luxueuze bed in de klassieke bruidssuite die van alle moderne gemakken voorzien is. Ook fijn: de aangrenzende kasteeltuinen zijn meteen een toplocatie voor het huwelijksfeest. Dat scheelt weer wat verhuizingen.

3. Trouwen in een molen

Wil je een echte, oer-Hollandse trouwerij? Dan kies je voor een van onze kenmerkende Nederlandse molens als meest bijzondere trouwlocaties van Nederland, die zich vaak bevinden in een rijk bebloemde en landelijke omgeving. Serveer diverse soorten versgemaakte kaas aan de gasten, trek je klompen onder je trouwpak en -jurk aan – en maak de mooiste foto’s onder de indrukwekkende molenwieken. Er zijn zelfs molens waarin je ook de romantische bruidsnacht kunt beleven, als kers op de bruidstaart.

4. Trouwen op een landgoed

Wil je De Grote Dag het liefst op één en dezelfde locatie laten plaatsvinden? Dan leent een landgoed (waar Nederland er genoeg van heeft!) zich daar perfect voor. Zorg voor een indrukwekkende aankomst met bijvoorbeeld koets of authentiek Volkswagen-busje, gebruik de tuin(en) als ultiem decor voor jullie trouwreportage, serveer de gasten gerechten met ingrediënten uit eigen landgoedtuin en geef elkaar het ja-woord in een nabijgelegen boomgaard. Hoe origineel wil je het hebben?

5. Trouwen op het strand

Niet heel uniek, maar wel typisch Nederlands, dat zijn bruiloften op het strand.  En geef de koppels die jullie al voorgingen eens ongelijk! Deze trouwerijen hebben sfeer, je kunt zowel binnen als buiten trouwen en aan het eind van avond maakt de ondergaande zon het perfecte plaatje helemaal af. Bijkomende voordelen: een meer informele dresscode (hallo slippers!), besparen op decoratiekosten (de entourage an sich is al sfeervol) en meegekomen kids hebben genoeg speelruimte. Mijn suggesties? Ouddorp (met de meeste zonuren van Nederland), de Kennemerduinen (waar je een privépaviljoen tot je beschikking hebt) en Westkapelle (waar je terechtkunt voor een Saint-Tropez-achtige vibe).

Welke originele trouwlocaties mis jij nog in dit overzicht? Reageer hieronder of mail naar weddingbywen@gmail.com.

Meer trouwinspiratie vind je op Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s