Trouwen? 4 originele thema’s

Als het goed is trouw je maar een keer in je leven. Reden genoeg om alles uit de kast te trekken de huwelijksdag zo onvergetelijk mogelijk te maken. En daar ligt voor jou als ceremoniemeester ook de verantwoordelijkheid. Het bruidspaar beslist, maar door alvast een voorzetje te geven en wat originele thema’s uit te lichten, scoor je ongetwijfeld weer wat bonuspunten.

Welke trouwthema’s zijn mijn favoriet? Een overzicht.

Tropical wedding

Het trouwseizoen begint zo ongeveer in april, en eindigt in september. Logisch wel, want de meeste bruidsparen kiezen ervoor te trouwen als de zon lekker schijnt. En geef ze eens ongelijk. Een trouwlocatie en dresscode helemaal in vrolijke, tropische sferen, maakt de Grote Dag op voorhand al geslaagd. Hang bij binnenkomst een Hawaii-krans om je gasten heen, zorg voor een cocktailbar en laat de bruid en bruidegom elkaar lekker op slippers eeuwige trouw beloven. Daar word je toch vrolijk van?

Bohemian wedding

Een soortgelijk thema vind je in de bohemian wedding. De slippers mogen blijven, maar voor de rest houd je de volgende stylingkenmerken aan: bloemen en veren all over the place, evenals gitaren, hangmatten en loungeplekken op de grond met zoveel mogelijk kussens. En vergeet ook vooral de trouwtipi niet. Op naar een onbezonnen feest!

Boerenbruiloft

Niet Boer Zoekt Vrouw, maar Boer Vindt Vrouw. Wie het buitenleven en ambacht omarmt, kiest voor een trouwerij in een van de vele authentieke stallen die ons land rijk is. Dresscode voor de gasten? In elk geval een geruite blouse. Uiteraard komt het bruidspaar op de locatie aan met paard en wagen. En zeg nou zelf: op de boerderij schiet je toch de meest authentieke trouwkiekjes, tussen het hooi, de dieren en de vele vintage werktuigen?

Duurzaam trouwen

Goed voor het milieu én origineel zijn de steeds vaker georganiseerde duurzame bruiloften. Lees: uitnodigingen gemaakt van natuurmateriaal, het stimuleren van de keuze voor tweedehands (bruids)jurken, confetti van boombladeren, zaadjes om te planten als bedankje voor de gasten (meteen een duurzame herinnering aan de bijzondere dag), maar ook het bewaren van restvoedsel voor de Voedselbank of een ander goed doel. Win-win!

Het lijstje aanvullen? Tips zijn altijd welkom via de comments of weddingbywen@gmail.com!

Meer trouwinspiratie vind je op Instagram!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s