Een goede weddingplanner: dit zijn de kenmerken [checklist]

Natuurlijk ben je überenthousiast over het feit dat uitgerekend jíj binnenkort mag optreden als ceremoniemeester. Maar ben jij eigenlijk wel geschikt voor de job? Bezit je alle kenmerken van een weddingplanner die de betreffende trouwdag moeiteloos tot een goed einde kan brengen? Doe de checklist.

Lees ook: Zeg, wat doet een ceremoniemeester eigenlijk?

Eigenlijk kun je het ceremoniemeesterschap zien als een functie waar je op kunt solliciteren – of in de meeste gevallen voor wordt gevraagd. Twee vragen spelen mee. Allereerst: vind ik dit leuk? En daarbij: kan ik dit? Meestal is het zo dat datgene waar je gelukkig van wordt, je ook goed ligt. Maar het kan echt geen kwaad nog even onderstaande checklist erbij te pakken als jou de Grote Vraag wordt gesteld, voordat je ‘ja, ik wil’ tegen het aanstaand echtpaar zegt.

Georganiseerd

De kern van het weddingplannerschap is organisatie. Vind jij het niet alleen heerlijk de touwtjes in handen te hebben en te zorgen dat alles volgens planning verloopt, maar ben je daar ook nog eens een keigoed in (waarschijnlijk wel, anders vraagt het bruidspaar je niet)? Zet dan maar een vinkje bij dit eerste punt op de checklist.

Stressbestendig

Fijn, dat je een kneitersterke planner bent en goed overzicht kunt houden, maar zoals mijn opa al op een tegel had staan: van het concert des levens heeft niemand een program. En zo kun je dus ook voor, tijdens of na de Grote Dag voor verrassingen komen te staan. Houd rekening met zoveel mogelijk scenario’s, en bedenk alvast een plan B, C en misschien wel D, just in case. Zo voorkom je dat je gestrest raakt en grip verliest.

Sociaal

In de periode voor het voorgenomen huwelijk, ben jij het aanspreekpunt voor de gasten. Waarschijnlijk bezit je wel wat sociale genen, anders zou het bruidspaar jou deze functie niet toevertrouwen. Wie bang is de telefoon op te pakken of gasten aan te spreken over gezamenlijke kado’s of stukjes voor in het gastenboek, heeft het verkeerde vak gekozen.

Geduldig

Had je op de trouwdag zelf nog een kappertje gepland, of een middagje shoppen met moeders? Vergeet het maar. Het wordt een lange dag, zeker ook omdat jij als ceremoniemeester waarschijnlijk eerder aanwezig moet zijn dan de overige gasten om het bruidspaar bijvoorbeeld te helpen met de fotoshoot, en om de andere genodigden te ontvangen. Daarbij zal niet iedereen dagelijks zijn mailbox checken, dus zul je zeker nog een paar mensen achter de broek aan moeten zitten als ze niet reageren op je berichtjes over bijvoorbeeld het huwelijkskado. Tip van de redactie: vraag de dag na de trouwdag vrij. Dat verdien je.

Creatief

Grote kans dat jij tegelijkertijd met de ceremoniemeesteraanstelling ook gebombardeerd wordt tot Chef Kado, Chef Optreden/Speech en misschien zelfs Chef Decoratie. Een creatieve knobbel kan daarbij absoluut geen kwaad. Ook handig als je zelf een memorabele, persoonlijke noot wilt achterlaten voor het bruidspaar. Of last minute toch moet switchen van plannen.

Herken jij je in bovenstaande karaktereigenschappen? Heel goed, dan wordt de bewuste trouwdag misschien ook wel een van de meest bijzondere dagen uit jouw leven. Valt het je achteraf tegen? Ach, dan was het toch een mooie ervaring? Uiteindelijk doe je het voor het bruidspaar, en dat is, ongetwijfeld, heel blij geweest met je hulp.

Meer trouwinspiratie vind je op Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s