Bruidsfotografen Jody en Patrick: liefde voor het vak én elkaar [interview]

Zij is een dromer. Hij ziet de dingen graag ‘zoals ze zijn’. En samen hebben Jody Brouwer en Patrick van Dam al jaren een passie voor fotografie. Reden genoeg voor de twee love birds Treasure Photography op te richten, ontstaan uit de liefde voor het vak én elkaar. Te boeken voor al uw bruidsfeesten en -partijen. Even voorstellen!

Jody Brouwer (29) en Patrick van Dam (31) zijn nu acht lentes een setje. Sinds anderhalf jaar zijn ze actief als professionele bruidsfotografen onder de naam Treasure Photography. Daarnaast kun je het stel inhuren voor bijvoorbeeld love- of newborn-shoots. Binnenkort gaan ze overigens zelf op zoek naar een geschikte bruidsfotograaf, want ten tijde van het schrijven van dit blog, ging Patrick voor Jody op zijn knieën. En natuurlijk zei ze volmondig ‘ja’!

Samenwerken met je grote liefde

Patrick: “We hebben altijd al een voorliefde gehad voor fotografie, maar er nooit over nagedacht er ook echt ons werk van te maken. En op een bepaalde leeftijd ga je toch nadenken over wat je nou eigenlijk écht wil doen tot je 67e. En toen viel het kwartje. Hoe tof is het om samen met je grote liefde een eigen bedrijf te beginnen? En hoe bijzonder is het om op zo’n trouwdag een klein beetje bij de familie te horen?”

“Het balletje ging pas echt rollen toen een vriendin van mij ging trouwen”, vult Jody aan. “Vlak daarvoor hadden we al plannen gemaakt om ons op trouwfotografie te gaan storten, maar de trouwerij van mijn vriendin was voor ons een goede test. We wilden niet alleen kijken of we het leuk genoeg vonden, maar ook of we überhaupt wel met elkaar kunnen samenwerken op deze manier.”

Een klein sprookjeshuwelijk

Jody noemt zichzelf een echt meisje-meisje. “Ik droom al jaren van een sprookjeshuwelijk, een prachtige jurk en alle toeters en bellen die er maar bij zo’n trouwerij komen kijken. Alhoewel ik het liever klein vier, zodat ik er zelf zoveel mogelijk van meekrijg. En Patrick houdt het het liefst zo goedkoop mogelijk, haha. Maar een trouwdag is voor mij wel echt de spreekwoordelijke kers op de taart. Er komt zoveel emotie kijken bij zo’n dag! Als fotograaf is er toch niets mooiers dan die emotie vast te leggen? En dan een maand later te horen krijgen dat het huwelijkskoppel nog even door het album gebladerd heeft om hun bruiloft te herbeleven. Dat maakt het voor mij zo bijzonder.”

Oog voor detail en intieme momenten

Daar waar Jody zich het liefst focust op de grootste momenten van De Grote Dag (de ceremonie, maar ook speeches van familie en vrienden tijdens het diner bijvoorbeeld), heeft haar vriend én tegenwoordig collega Patrick een scherp oog voor detail. “We houden er allebei niet van dingen in scène te zetten. Dat trekt ons juist zo aan bruidsfotografie: niets is te plannen. Ik probeer tijdens de shoots daarbij zo min mogelijk op te vallen, waardoor ik vaak de intieme momenten kan vastleggen. Ik wil dingen fotograferen zoals ze zijn. En dat zie je zeker terug in onze bruidsreportages.”

Waar beiden nog van dromen? Een buitenlandse bruiloft in beeld brengen. “Italië staat al op de planning, maar een trouwerij in Amerika lijkt ons ook supergaaf.” Wie biedt? 😉

Nieuwsgierig geworden? Je kunt contact opnemen met Jody en Patrick via TreasurePhotography.nl, of stuur ze een mailtje via info@treasurephotography.nl.

trouwfotografen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s