Homohuwelijk voor het eerst legaal in Nederland

Het moment dat Duitsland het homohuwelijk legaliseerde werd vorig jaar juni wereldnieuws. Onze oosterburen vormen sindsdien het veertiende Europese land dat huwelijken tussen homo’s, lesbiennes en biseksuelen wettelijk toestaat. Wij Nederlanders waren in 2001 de allereersten ter wereld. En daar mogen we best trots op zijn.

Update: inmiddels heeft ook de meerderheid van de Australiërs voor het homohuwelijk gestemd.

Meerderheid voor homohuwelijk

De regenboogvlag kon vorige zomer uit dankzij de 28-jarige Ulli Köppe. De Duitser vroeg bondskanselier Merkel tijdens een talkshow, waar ze te gast was, wanneer hij zijn vriend ten huwelijk kon vragen. Vanaf dat moment ging het balletje rollen en stemde op 30 juni 2017 een ruime meerderheid (393 parlementariërs, Merkel stemde zelf tegen) voor het homohuwelijk.

 

Homohuwelijk geaccepteerd in deze landen

Duitsland is dus de veertiende op (Europese) rij. Nadat Nederland in 2001 als eerste land ter wereld het goede voorbeeld gaf, volgde België in 2003, Spanje en Canada in 2005, Zuid-Afrika in 2006, Noorwegen en Zweden in 2009 en Portugal, IJsland en Argentinië in 2010. De volledige lijst vind je hier.

Meer trouwinspiratie vind je op Instagram!

homohuwelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s