Waarom je niet moet trouwen met de barman [onderzoek]

Ben je stapelgek op iemand? Dan zou het niet moeten uitmaken of hij of zij nu chirurg is of Chef Toilet bij de lokale stamkroeg. Toch zijn er cijfers bekend die aantonen dat huwelijken met mensen met bepaalde beroepen regelmatig stranden. Om welke beroepen gaat het?

Lees ook: Daarom niet trouwen op een bijzondere (feest)dag, CEO’s trouwen liefst met hun secretaresse

‘Risico’-beroepen

Volgens de Amerikaanse Radford University, die bijna vijfhonderd banen onder de loep nam, neem je bijvoorbeeld behoorlijk wat risico als je een danser trouwt. Die is immers vaak onderweg en aan het werk op de meest onlogische tijden, wat ervoor zorgt dat maar liefst 43,1 procent van de huwelijken met personen uit deze beroepsgroep op de klippen loopt. Ook zeker van je zaak ben je niet als je in het huwelijksbootje stapt met een barman (38,4 procent kans op een scheiding), bewegingstherapeut (38,2 procent) of casinomedewerker (34,7 procent kans).

Ook hierdoor stranden huwelijken 

Volgens het CBSzijn de meest voorkomende redenen om de huwelijkshanddoek in de ring te gooien: partners die op elkaar zijn uitgekeken, botsende karakters of een gebrek aan vertrouwen tussen de geliefden. Maar ook minder voor de hand liggende factoren kunnen leiden tot een scheiding:

  • Samen twee dochters hebben
  • Gescheiden ouders
  • Een van de twee rookt, de ander niet

Grotere kans op geslaagd huwelijk

Wil je een grotere kans op een geslaagd huwelijk? Geef dan je ja-woord aan de huishoudster, de dakwerker of de ober van het plaatselijke toprestaurant. Helemaal een nihil risico loop je als je trouwt met een landbouwingenieur: slechts 1,8 procent van de huwelijken met deze mensen strandt.

Meer trouwinspiratie vind je op Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s