Trouwlocaties: 6 x de beste ter wereld

Wie het graag groots aanpakt, vaart met zijn huwelijksbootje de Europese grens over. Ook in andere werelddelen kun je prima terecht voor een onvergetelijke trouwdag. Om de keuze voor een van de andere continenten iets makkelijker te maken, bied ik je alvast wat suggesties. Wat zijn in mijn ogen de mooiste trouwlocaties ter wereld?

Lees ook: De mooiste trouwlocaties van Europa en De mooiste trouwlocaties van Nederland

Let op! Voor elke trouwlocatie gelden bepaalde regels en voorwaarden. Check deze eerst, zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

1. Koh Samui (Thailand)

Rustgevende, spirituele trouwlocaties vind je op dit Thaise eiland. De huwelijksceremonie wordt bijvoorbeeld uitgevoerd door boeddhistische monniken, met op de achtergrond traditioneel ritmisch gedrum. Plant je eigen liefdesboom, geniet van het typisch lokale bruiloftsbuffet en sluit de dag af met een fotoshoot bij de ondergaande zon en een indrukwekkende Thaise vuurwerkshow.

2. Zuid-Afrika

Ook Zuid-Afrika kent tal van invullingen voor een memorabele trouwdag en bijzondere trouwlocaties. Geef elkaar het ja-woord tussen de Big Five tijdens jullie safaritrouwdag, dat net zo’n groot avontuur wordt als jullie aanstaande huwelijk. Of kies voor Kaapstad, een geliefde trouwstek vanwege de levendige sfeer en vele mogelijkheden. Beloof elkaar bijvoorbeeld eeuwige trouw op de Tafelberg, met adembenemend uitzicht over de stad en het water. Echte fijnproevers kiezen voor een ceremonie in een van de Kaapse wijnlanden (Stellenbosch of Franschhoek bijvoorbeeld).

3. Noord-Amerika

De trouwhoofdstad van de wereld is natuurlijk Las Vegas. Een must-do voor koppels die houden van reuring, glitter, glamour en hysterie. En van goed eten, want de stad kent tal van Michelin-restaurants waar de limochauffeur je met liefde heen rijdt. Trouwen kan trouwens ook in een helikopter in de Grand Canyon. Echte romantici geven elkaar in San Francisco (‘het Parijs van het Westen’) het ja-woord, tussen de neo-klassieke bouwwerken of midden in de natuur, in het Golden Gate Park. Trouwfoto’s maak je natuurlijk met de Golden Gate Bridge op de achtergrond. Wie elkaar liever eeuwige trouw belooft met uitzicht op zee, reist af naar Florida. Of kies voor Disneyland, voor een sprookjesachtige huwelijksdag.

4. Brazilië

Fans van Zuid-Amerika stappen voor de mooiste dag van hun leven in het vliegtuig naar Brazilië. De perfecte locatie voor jouw trouwdag als je zoekt naar adembenemende, ongerepte natuur, muziek, gezelligheid (mis het kleurrijkste carnaval ter wereld niet!) en een vleugje sportiviteit (leer surfen in Rio of neem salsalessen op diverse locaties in het land). Het klimaat leent zich goed voor trouwerijen in elke periode van het jaar, en om het eten en drinken hoef je je tijdens jouw Braziliaanse bruiloft geen zorgen te maken, want koken kunnen de Brazilianen als de beste.

5. Curaçao

Parelwitte stranden, een azuurblauwe zee en de typische kleurrijke huisjes op de achtergrond. Altijd al op het strand willen trouwen? Kies dan voor dit vrolijke en rustgevende eiland waar de zon vrijwel altijd schijnt. De vliegtickets naar deze tropische bestemming zijn relatief goedkoop. Ook fijn: je kunt gewoon Nederlands praten met de trouwambtenaar.

6. Australië

Het is even een kleine dag in het vliegtuig zitten, maar dan heb je ook wat. Trouwen in Australië staat garant voor een unieke belevenis en een berg bijzondere trouwlocaties. Je schuift er bijvoorbeeld de ring om elkaars vingers al uitkijkend op natuurwonder the Ayers Rock. Of op je blote voeten op een van de romantische stranden, zoals in Port Douglas of bij Gold Coast Beach. En wat dacht je van de magische regenwouden en botanische tuinen rondom Cairns? Als dat geen sprookjesachtige trouwfoto’s oplevert! Als kers op de taart duik je het Great Barrier Reef in als onderdeel van de huwelijksreis, op zoek naar schildpadden en hun onderzeese vriendjes. Het wordt hoe dan ook een jaloersmakend avontuur.

Meer trouwinspiratie vind je op Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s