Waarom je regen op je bruiloft wil [onderzoek]

Dat de meeste mensen in de zomer trouwen vanwege het mooie weer, is natuurlijk een inkopper. En dat aanstaande bruid of bruidegom tijdens het vrijgezellenfeest traditiegetrouw even goed voor paal wordt gezet, wist je ook allang. En toch leer je in deze post waarschijnlijk wat nieuwe feitjes over het huwelijk. 

Waarom is het helemaal niet erg als de regen met bakken uit de hemel komt op precies jouw trouwdag? Waarom zijn er eigenlijk bruidsmeisjes? En hoeveel procent van de pasgetrouwde tortelduiven duikt tijdens de huwelijksnacht écht met elkaar het bed in?

Wist je dat…

  • bruidsparen het vaakst kiezen voor Ed Sheerans Thinking Out Loud bij de openingsdans? En Journeys Don’t Stop Believing het meest gedraaid wordt tijdens de receptie? (bron: Spotify, zomer 2016)
  • bruidsmeisjes van oorsprong de boze geesten moesten verdrijven? De reden dat ze er net zo mooi uitzagen als de bruid, of zelfs in een soortgelijke jurk op de ceremonie verschenen, was omdat de geesten dan in de war zouden raken.
  • ook de blikjes die traditiegetrouw achter de bruidsauto (voorheen bruidskoets) hangen, bedoeld zijn om boze geesten te verjagen?
  • wij in Nederland gemiddeld tussen de 35 en 40 jaar zijn als we in het huwelijksbootje stappen?
  • regen op je bruiloft juist ideaal is? Dat betekent namelijk dat je een vruchtbaar huwelijk tegemoet gaat. De Italianen noemen dat ook wel Sposa bagnata, sposa fortunata, oftewel ‘natte bruid, gelukkige bruid’.
  • Nederland in 2016 maar liefst 219 echtparen kende die 70 kaarsjes op hun bruidstaart uitbliezen?
  • mannelijke CEO’s geheel naar verwachting het vaakst met hun secretaresse trouwen?
  • en meer dan de helft van de stellen geen seks heeft op de huwelijksnacht?

Ken jij nog een trouwweetje waar menig oor van gaat klapperen? Reageer dan onder dit blog of mail naar weddingbywen@gmail.com.

Meer trouwinspiratie vind je op Instagram!

 

regen op bruiloft

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s