Wedding by Wen: De aftrap

Het was zaterdagavond 4 februari 2017. Buiten kwam de regen met bakken uit de hemel. De gure wind floot haar eigen, onherkenbare, zeurderige melodie. Een blonde krullenbol met zijn Pikachu-regenlaarsjes keek van onder de luifel zichtbaar teleurgesteld naar boven. Zelfs de plassen nodigden niet meer uit voor een paar zorgeloze sprongen.

Lees ook: Zeg, wat doet een ceremoniemeester eigenlijk? en 9 x herkenbare tweets van ceremoniemeesters

Zo onaantrekkelijk als het buiten was, zo goed was de sfeer binnen. Bowlingballen werden vol overgave richting kegels gebonjourd en de geur van bitterballen overheerste boven die van het zweet dat uit het gebruikte bowlingschoeisel vloeide. Er werd gelachen, en gehuild om de ballen die ondanks de tactisch uitgekiende worptechniek onverbiddelijk in de goot belandden.

De Vraag

In aanloop naar deze bewuste vriendenavond heb ik niets doorgehad. Nog geen hoekje van de puzzel had ik op tafel weten te leggen. De hinttrein was mijn station genadeloos voorbijgeraasd. En een ieder uit het complot had zijn mond keurig op slot gehouden. Ik was verblind door de liefde. Hun liefde. Zo verblind, dat ik me spontaan verslikte in een sparerib toen me De Vraag gesteld werd door een van mijn meest gekoesterde vriendenkoppels die elkaar niet lang daarvoor officieel de liefde verklaard hadden. Ja, zij wilde. En ja, ik wilde ook. Ik word voor het eerst in mijn leven ceremoniemeester.

Ja, ik wilde ook

Mijn ogen nog rood van ontroering lag ik ’s nachts van opwinding te draaien in mijn bed. Dat projectmanagement naast taal zeg maar echt mijn ding is, vermoedde ik al toen ik op 14-jarige leeftijd mijn broertjes surpriseparty mocht organiseren en die moeiteloos in goede banen wist te leiden. En ook in mijn huidige functie mag de regeltante in mij los op verschillende projecten. Echt, ik word er zielsgelukkig van. Een blije geit. Des te enthousiaster de vreugdedans afgelopen 4 februari. Ik heb me zelden zo vereerd gevoeld.

Onlangs werden onder het genot van drie koffie en een rooibossinaasappelcranberrythee op locatie de eerste actiepunten besproken. Ik ging er blanco in, want voorkennis heb ik nauwelijks. De afgelopen dertig jaar maakte ik welgeteld anderhalve bruiloft mee. Werk aan de winkel dus.

Omdat ik groot voorstander ben van het delen van kennis, zal ik de komende tijd, in elk geval tot oktober – De Grote Dag – een blog bijhouden. Hier, op De-Weddingplanner.com, waar je ook wat meer algemene tips & tricks zult vinden. Voor een ieder die, net als ik, binnenkort zijn of haar weddingplannerontgroening meemaakt. Of meeleest en de dringende behoefte voelt in te grijpen. Ik sta open voor elke vorm van feedback.

Goed. Het staat natuurlijk buiten kijf dat ik ’s werelds beste ceremoniemeester ever wil worden. Want als ik iets doe, dan vol overtuiging. Bovendien hebben we het hier over wat de mooiste dag uit het leven van het aanstaand echtpaar moet worden. De lat ligt hoog, maar mijn keukentrap staat in de aanslag. Let’s do this!

Meer trouwinspiratie vind je op Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s