Trouwen op een bijzondere (feest)dag? Think twice! [onderzoek]

Nog heel even en dan is het 1 augustus 2018, oftewel 1-8-’18. Een mooie dag om elkaar het ja-woord te geven, zou je zeggen. Immers, de kans dat de ander jullie trouwdag vergeet, is met zo’n opvallende datum op de kalender aanzienlijk kleiner. Toch staat trouwen op een bijzondere dag niet altijd garant voor een succesvol huwelijk.

Lees ook: Waarom je niet moet trouwen met een barmanNederlanders trouwen minder vaak en CEO’s trouwen liefst met hun secretaresse

Grotere kans op scheiding

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: beloof je elkaar eeuwige trouw op Valentijnsdag, 1 januari of op een andere bijzondere (feest)dag, dan is de kans dat jullie op den duur toch kiezen voor een scheiding aanzienlijk groter (tot bijna veertig procent) dan wanneer je op een ‘normale’ dag trouwt.

Dat blijkt uit onderzoek onder 1,1 miljoen in Nederland gesloten huwelijken tussen 1999 en 2013. Niet alleen trouwdagen als Valentijnsdag en Koninginnedag lagen onder de loep; ook bijzondere data zoals 20-12-2012 en 01-02-2003 werden meegenomen in het onderzoek.

Geforceerd trouwen

Waarom trouwen op een bijzondere dag vaker een scheiding tot gevolg zou hebben? Daar kunnen de onderzoekers van de University of Melbourne hun vinger nog niet op leggen. Een vermoeden is er echter wel. Zo zouden stellen zó geforceerd met een speciale datum bezig zijn, dat niet goed zou worden nagedacht over de vraag of ze überhaupt wel zouden moeten trouwen.

Geslaagd sprookjeshuwelijk

Om toch even positief af te sluiten: ook onze eigen koning en koningin kozen voor een bijzondere datum als een van de mooiste dagen van hun leven. Zij trouwden op 02-02-2002. En om nou te zeggen dat ons koningspaar er ongelukkig uitziet.. Iets met een korrel zout?

Meer trouwinspiratie vind je op Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s