Gratis trouwen: Zo gaat dat in jouw gemeente

In Nederland trouwt een op de drie stellen gratis, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Klinkt natuurlijk ideaal, maar gemeenten staan er nou niet bepaald om te springen dat hun inwoners kosteloos De Ring bij elkaar om de vinger schuiven. Om die reden kent het huwelijk in diverse gemeenten nogal wat beperkingen, waar menig bruidskoppel geen weet van heeft. Wat houdt gratis trouwen in jouw gemeente in?

Lees ook: Dit kost de gemiddelde bruiloft en Tips voor een budgetbruiloft

Een huwelijksvoltrekking van vijf minuten, ringen die in de zak moeten blijven en een verbod op het maken van foto’s. Het zijn volgens De Volkskrant slechts enkele voorbeelden van beperkingen die gemeenten bruidsparen opleggen om zo een gratis huwelijksvoltrekking minder aantrekkelijk te maken.

Van heinde en verre

Een van de belangrijkste redenen gratis trouwen te ontmoedigen, is dat mensen van heinde en verre komen om kosteloos met elkaar in het huwelijksbootje te stappen. Mensen uit gemeenten waar gratis trouwen mogelijk is en voor wie dat kosteloze huwelijk eigenlijk bedoeld is, zijn daarmee steeds vaker de dupe van wachtlijsten die ontstaan. Dat zegt Carla Sjoukes, medewerker Burgerzaken bij de gemeente Westvoorne (Zuid-Holland) tegenover De Volkskrant.

Honderdeurohuwelijk

Wil jij wel trouwen, maar niet voor de gemiddelde huwelijksprijs van 14.000 euro? Dan is er altijd nog het honderdeurohuwelijk, dat steeds meer gemeenten aanbieden. Voor die prijs krijgen jullie als love birds een ceremonie van ongeveer een kwartier en blijven speeches en muziek achterwege.

Hebben jullie wel oren naar zo’n honderdeurohuwelijk? Check dan eerst even of jouw gemeente dit aanbiedt en op welke dag(en) precies.

Weten wat gratis trouwen in jouw gemeente inhoudt? Check dan vooral deze tool.

Meer trouwinspiratie vind je op Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s