Huwelijkskado’s: 6 unieke opties

Petje af voor jou als ceremoniemeester, want van de uitnodigingen tot de dj: alles voor de Grote Dag is ruim op tijd tot in de puntjes geregeld. Op één ding na: het huwelijkskado, dat je samen met (een deel van) de andere gasten verzorgt. Natuurlijk is een bioscoopbon of kamerplant not done. Daarom, speciaal voor jou, een lijst met originele huwelijkspresentjes. De keuze is reuze!

Omdat je als ceremoniemeester genoeg andere dingen aan je hoofd hebt: hieronder een aantal suggesties voor het huwelijkspresentje voor het echtpaar.

Website met persoonlijke notes

Het is 2018, en dus leg je geen papieren gastenboek bij de uitgang, maar zorg je voor een digitale variant. Want hoe leuk is het als het bruidskoppel achteraf alle liefdevolle en lollige berichtjes, foto’s en video’s bij elkaar vindt op een speciaal ingerichte website of blog? Groot voordeel: papier vergaat, websites niet. Een levenslange herinnering dus.

Ballonvaart in de Alpen

De bruid en bruidegom in de wolken. Letterlijk. In Nederland worden tal van onvergetelijke ballonvaarten aangeboden. Maar een vlucht verder dan onze eigen landsgrenzen, zoals boven de Alpen, is ongetwijfeld nog onvergetelijker (en de prijzen verschillen vaak niet veel met die van vluchten boven Nederland)!

Trouwfoto in spiegelvorm

Een trouwfoto in een sleutelhanger verwerken is zó 1984. Wil je de tortelduiven écht wegblazen, dan laat je laat je er een spiegel maken. Zo worden bruid en bruidegom dagelijks herinnert aan een van de meest bijzondere dagen uit hun leven. En natuurlijk aan hun beste vrienden, die dit kado mogelijk maakten.

In je hum met de Hummer

Voor wie niet zoveel heeft met een Ferrari of Aston Martin – of been there, done that – is daar de Hummer H1 (of H2). Laat het kersverse, sportieve echtpaar met deze opvallende bak door de stad crossen, laat ze ‘m showen op de snelweg of geef ze alle vrijheid de Nederlandse landweggetjes onveilig te maken.

Persoonlijke noot in een doosje

Nog even over dat gastenboek: hoe suf is het als je dat als weddingplanner ter plekke aanbiedt aan de genodigden, die dan maar even snel een korte gelukswens opschrijven – ze willen immers niets van de plechtigheid of het feest missen. Zonde. Vraag ze in plaats daarvan een paar weken van tevoren om een persoonlijke quote, boodschap of grappige anekdote van/voor/over het bruidspaar. Print die uit, rol ze op en stop ze in een leuk doosje met bijvoorbeeld de opdracht aan de bruid en bruidegom er elke dag één uit te pakken.

Boodschappen in het tafelblad

Alternatief voor het idee hierboven: laat gasten een persoonlijke kaart schrijven en maak daar een tafelblad van. Helemaal leuk voor een bruidspaar dat net verhuisd is en nog wat eyecatchers voor in het nieuwe paleisje zoekt.

Ook een origineel idee? Post ‘m hieronder of mail ‘m naar weddingbywen@gmail.com!

Meer trouwinspiratie vind je op Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s