Fifty Shades Freed: Anticlimax deel 3 [recensie]

‘Slappe porno met zwakke verhaallijn’, ‘Slaafse verfilming van slecht boek’ en ‘Echte seks is bijzaak’. De eerste recensies van Fifty Shades Freed, het derde deel van de nog altijd massaal bezochte filmreeks, liegen er niet om. Tijd om met eigen zintuigen een oordeel te vellen over een van de meest populaire trouwfilms ooit gemaakt.

Toegegeven, deel 1 vonden mijn inmiddels vijftig tinten grijs wordende posse en ik drie jaar geleden al niet echt bevredigend. Toch ging ik er – net als hoofdpersoon Ana – ook dit keer weer open in.

Vunzig en voorspelbaar

Het laatste deel van de Fifty Shades-trilogie begon direct met de plottwist die je al zag aankomen: de love birds beloofden elkaar na hun vrijgezellige avonturen eeuwige trouw en Anastasia Steele zou voortaan door het leven gaan als Ana Grey. Wie dacht dat het histigheidsniveau wel zou dalen bij het om elkaars vinger schuiven van de ringen, kwam van een koude kermis thuis. Koude kermis? Wat heet: de tortelkonijntjes grepen elk moment om elkaar te grijpen. Zucht. Vijftig Tinten Grijs won het voorspelbaarheidstechnisch gezien opnieuw van de kampioenschapskansen van Oranje.

Het eindcijfer

Alsof regisseur James Foley het publiek door het grote witte doek heen hoorde kreunen – niet van de gehoopte opwinding – was de tweede helft van de productie nog enigszins verrassend te noemen. James Bond-achtige taferelen, onverwacht (muzikaal) vingertalent van Jamie Dornan a.k.a. Christian Grey en een nieuw huwelijksaanzoek (+1!) krikken mijn eindcijfer uiteindelijk nog op naar een 7.

Voor wie geen diepgaand verhaal verwacht – wat het niveau van de film betreft dan – is Fifty Shades 3 prima avondvertier.

Meer trouwinspiratie vind je op Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s