When we first met

Zondag 2 juli 2017. Nog zo’n twee maanden tot De Grote Dag. Inmiddels zijn alle voorbereidingen in volle gang. De locatie is geboekt, de uitnodigingen zijn de deur uit en de deze-draag-ik-max-één-keer-per-jaarhakken staan klaar om opnieuw ingelopen te worden. 

Terwijl de photobooth met de grootste entertainmentfactor nauwkeurig wordt uitgezocht en contacten met de trouwlocatie, gasten en fotografen goed warm worden gehouden, denk ik nog vaak terug aan de eerste ontmoeting van de aanstaande bruid en ondergetekende. In het najaar van 2017 is het namelijk dubbel feest.

‘Of ik hier vaker kwam’

Niet alleen knallen onze aanstaanden begin september geheel terecht een champagnefles kapot tegen de huwelijkssloep; ook G. en ik hebben een aantal weken later reden voor een goede borrel. Op 1 oktober 2012 vond namelijk onze eerste ‘ontmoeting’ plaats. Via een DM op Twitter. Of ik hier (lees: sportschool) vaker kwam. Voor de één een regelrechte braakopwekker, voor ons het begin van een ijzersterke vriendschap.

Blauwe foundation, Lissabon en Dries Roelvink

Vandaag, vijf jaar en minstens zes opgebouwde en net zo rap weer verwaarloosde buikspierblokjes verder, hebben G. en ik er al behoorlijk wat cherishable moments op zitten.

Lieve G.,

Ik ben blij met je. Niet alleen omdat ik dankzij onze trip naar de Arenaboulevard weet dat ik niet bepaald knapper word van een groengeel kapsel en blauwe foundation. Feestjes met verf: nooit meer. Niet alleen koester ik je omdat werken op Tweede Kerstdag in jouw ouderlijk huis een waar feestje werd. We dankzij de voorliefde voor hetzelfde vakgebied samen een miniconcert van Dries mochten meemaken – ik voel me nog altijd gezegend. Ik ben niet alleen blij met je vanwege je goede zorgen voor mijn kreeftrode rug in 2014 (de zon is dus echt sterker in Lissabon). Niet alleen koester ik je vanwege je gepassioneerde inzet tijdens de Rotterdamse Drakenbootraces. Of omdat jij mijn 90s-feestjes maakt. En ook echt niet alleen omdat ik – mede dankzij jou – nog altijd wekelijks in mijn hardlooppatta’s spring voor een lekker rondje door de natuur. Toch best mooi, dat Hoofddorp. Hashtag bekentweet.

Nee lieve G., ik koester je omdat ik, ondanks mijn gebrek aan een degelijke wiskundeknobbel, altijd op je kan rekenen. Eeuwige trouw beloven aan iemand daarom zéker aan jou besteed is (J., je hebt de hoofdprijs binnengeharkt – maar dat wist je natuurlijk allang). En omdat je voor mij hét levende bewijs bent dat blind dates wel degelijk kunnen uitdraaien op niet te breken langetermijnrelaties. 

Van blauwe Twitter-vogel naar witte huwelijksduif; deze trouwdag wordt er één om nooit te vergeten. Zolang er maar een shitload aan Tempo-pakjes klaarligt. Maar daar zorgt de ceremoniemeester wel voor.

Meer trouwinspiratie vind je op Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s